L'inici de la utilització de l'henna no va ser per a decoració corporal.
Pel que sembla es va començar a utilitzar en zones desertiques hindús.
La gent que vivia en el desert del Thar (entre Pakistan i l'Índia, a
la zona de Rajasthan) es recobria les mans i els peus amb una pasta
elaborada a partir de fulles d'henna ja que aquesta feia baixar la
temperatura corporal. Es van adonar que tenyia la pell d'un color rozijo, i van començar a experimentar fent dibuixos molt simples amb
aquesta pasta.
També en l'antic Egipte es té constància de la utilització d'henna, però aquesta vegada per a usos medicinals, i en ritus funeraris.
En algunes històries de la tradició oral Musulmana també es fa
esment a la utilització de l'henna per tractar maldecaps.També en l'antic Egipte es té constància de la utilització d'henna, però aquesta vegada per a usos medicinals, i en ritus funeraris.
En algunes històries de la tradició oral Musulmana també es fa
L'henna com a decoració tal com l'entenem ve de la cultura Índia. El "Mehndi" o "Mehandi" és un art popular que tradicionalment se li aplica a les núvies hindús abans de les noces. Tambien en el Kama Sutra hi ha instruccions de com aconseguir seduir als homes *tatuando el cos amb henna i també tenyint les ungles i les dents.
En cada cultura varia el significat dels dibuixos tatuats però sempre tenen en comú que pretenen donar sort, fertilitat i protecció a la portadora dels mateixos.
En l'Índia es fa tot un ritual conegut com la "Nit de la Henna" en la qual també s'instrueix a les futures esposes per al seu pas a vida de casades.
També es fan decoracions corporals amb henna en altres celebracions, en el 8º mes d'embaràs (a pesar que jo personalment no sé si aquesta practica podria ser nociva...), en naixement, etc.
Són preciosos, però... vigileu amb les reaccions al·lèrgiques!
No hay comentarios:
Publicar un comentario