lunes, 16 de junio de 2014

Su Jok: teràpies alternatives

Comencem per aclarir el concepte El Su Jok. En japonès, d'on prové aquesta tècnica, "Su" significa "mà" i "Jok" significa "peu".
Partim també de la base que existeixen una quantitat de punts en mans i peus que són reflexos d'altres punts de la resta del cos.
La llei de correspondència que diu que, en una part del cos tenim representada la informació de la totalitat d'aquest. La informació que el cos té en la cadena de l'ADN es troba físicament en una sola cèl·lula, podem entendre que d'una manera o una altra podem rescatar aquesta informació.
Els sistemes de correspondència que existeixen s'atenen a alguna d'aquestes quatre característiques: similitud, estructura, funcionalitat i energia.

La teràpia La Su Jok es considera un mètode eficaç de curació basat en el sistema de correspondència de mans i peus, a través dels quals, s'exerceix influència sobre l'organisme.
En realitat jo aquesta tècnica l'havia conegut com a "Reflexologia" i no he sabut trobar diferències entre ambdues.

He trobat bastants referèncias respecte a la reflexologia i el Su Jok, així que us deixo un dels vídeos de com es realitza aquesta tècnica a manera d'exemple.
A pesar que es diu que és "una tècnica senzilla" es requereix de certa base de coneixement de l'organisme i de certa pràctica per començar a dominar-la correctament.
Anell estimulant
Al meu entendre, humil i com dic: totalment desconeixedora del Su Jok de forma professional, crec que una dels avantatges que podem trobar és la "sanació" del sistema emocional, en la qual crec que intervenen, a més de l'estimulació dels punts estratègics d'aquesta tècnica, el contacte físic, l'ambient relaxat, la conversa i l'escolta activa per part de la persona que realitza la tècnica de Su Jok.
Per això crec que és més efectiu amb el sistema emocional abordant aquests problemes amb diverses tècniques (de forma conscient o inconscient). Moltes vegades els problemes del sistema emocional no solen tenir una "medicina" concreta en el que entenem pel concepte de medicina "química" pel que quan ens trobem amb un problema d'aquesta índole, ens sentim una miqueta desemparats a l'hora de buscar ajuda.

En ocasions per estimular els punts de la mà, es fan servir "eines" tipus: estimulador, agulles, anells, làser, llavors, magnetos, lligues, etc. ...

Li acabo de trobar una utilitat nova a les meves dotting tools... :-)

(Post basat en informació i imatges extretes de la web de la Asociación Española de Terapia Su Jok)

No hay comentarios:

Publicar un comentario